Workshop ambachtelijke stroopwafels bakken
Stroopwafels bakken, ook jíj kunt het!
In een workshop van een dagdeel leer je alles over stroopwafels én... op ambachtelijke wijze superlekkere stroopwafels bakken!
Na een klein lesje stroopwafelgeschiedenis gaan we direct aan de slag, We bakken met ghee en overige eersteklas ingrediënten. Je leert hoe je het deeg uitrolt, hoe je het beste bakken kunt, hoe je de stroopwafels doorsnijdt (een kunst apart!), hoe je de stroopwafels vult en last but not least de finishing touch. Natuurlijk gebruiken we de favoriete stroop die op 23 maart 2025 gewonnen heeft, zie filmpje rechts.
Het resultaat, een blikje professioneel uitziende ambachtelijk gebakken werkelijk heerlijke stroopwafels plus een zakje stroopwafelkruimels, neem je in een bijpassende verpakking mee naar huis.
Stroopwafelproeverij
Vóór we de stroopwafels gingen bakken, hield CreaPup eerst een stroopwafelproeverij om te bepalen welke stroop het lekkerst gevonden werd. Bekijk het filmpje voor de uitslag. (Je kunt het vergroten door op het vierkantje te klikken).
Praktisch:
Duur workshop, inclusief twee maal een 'bakkie' met iets lekkers erbij: 2,5 à 3 uur; ligt een beetje aan jezelf :-)
Het gebruik van alle benodigde materialen en de ingrediënten zijn, evenals een bakkie met iets lekkers erbij, bij de prijs inbegrepen.
Data in overleg op een maandag, dinsdag, vrijdag of zaterdag, 's morgens, 's middags of 's avonds.
Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 8 personen.
Er wordt in tweetallen gewerkt, dus een even aantal deelnemers is handig.
Klik hier voor alle informatie over de workshop Stroopwafels bakken.
Als opwarmertje voor de Workshop Bakken vind je hier diverse lekkere recepten!